Joep van den Ouweland vastgelegd voor twee seizoenen

Joep van den Ouweland speelt de komende twee seizoenen voor Go Ahead Eagles. De middenvelder is transfervrij overgenomen van De Graafschap.
Bij de Superboeren kreeg de 26-jarige Van den Ouweland geen nieuw contract. Hij speelde vijf jaar bij de promovendus uit Doetinchem en speelde in die tijd 149 duels in de competitie. Bij Go Ahead Eagles moet hij de vervanger worden van de naar FC Groningen vertrokken Maikel Kieftenbeld en Jordy Zuidam die verhuurd is aan RBC.
Van den Ouweland begon bij VV Gilze, een amateurclub uit zijn geboorteplaats. Op zijn zevende verhuisde hij naar de opleiding van Willem II. Na elf jaar in Tilburg kwam hij in de opleiding van Feyenoord terecht. In Rotterdam kreeg de middenvelder, onder coach Mario Been, wel de stempel van groot talent, maar brak nooit door. In 2005 vertrok Van den Ouweland, ondanks het aanbod van een contractverlenging naar De Graafschap. In april 2010 maakte De Graafschap bekend dat ze zijn contract niet verlengen en moet Van den Ouweland na vijf seizoenen bij de Graafschap vertrekken. De van origine rechtsbenige speler is vooral op de linkshalf-positie te vinden.
De selectie van de club uit Deventer is met de komst van Van den Ouweland nagenoeg compleet. Go Ahead Eagles hoopt nog wel een vleugelspits voor het aanstaande seizoen aan te trekken. De voorbereiding op de nieuwe jaargang begint maandag.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter