Vertrek Maikel Kieftenbeld is wel zeker

Go Ahead Eagles en Kieftenbeld wachten af, maar ook als AZ te lang wacht is de kans dat de middenvelder in Deventer blijft gering. Naar verluidt hebben ook Heracles en FC Groningen concrete interesse in de jeugdinternational uit Lemelerveld. Maikel Kieftenbeld heeft een akkoord met AZ over een contract voor drie seizoenen met een optie voor langer.
Eerder kwamen Go Ahead Eagles en AZ al tot overeenstemming over de transfersom. Toch is het niet helemaal zeker dat de 19-jarige middenvelder naar Alkmaar vertrekt. De nieuwe leiding van AZ wil eerst spelers verkopen. Ondertussen hebben zich bij Go Ahead Eagles opnieuw twee clubs voor Kieftenbeld gemeld.
Overmars: "Ik zeg niet welke clubs het zijn, maar het klopt dat er meer interesse is. Toch hopen we ook dat het contract met AZ door gaat. Vooral voor Maikel. AZ is een prima club voor hem om door te kunnen groeien. Gertjan Verbeek lijkt me ook een prima trainer voor hem. Iedereen weet hoe het met Demy de Zeeuw is gegaan. Dat heeft AZ ook geen windeieren gelegd. Maikel staat er nu hetzelfde voor. Hij is echt een speler die zich vast kan klampen aan een hoger niveau. Ik denk niet dat een eredivisieclub een groot risico neemt om Maikel aan te trekken."
AZ heeft in de overeenkomsten een voorbehoud opgenomen. Nu de club in nieuwe handen is gekomen en er met Earnest Stewart een nieuwe technisch directeur is aangetreden heeft de club de mogelijkheid om van het aantrekken van Kieftenbeld af te zien. "We moeten inderdaad nog afwachten", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken. "Door de veranderingen bij AZ hebben de nieuwe mensen bedenktijd gekregen." Zo wil AZ eerst nog spelers verkopen voordat het nieuwe contracteert. De begroting gaat met vijftien miljoen euro omlaag naar 25 miljoen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter