Michal Janota als de nieuwe nummer 10

Go Ahead Eagles heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Michal Janota. De 19-jarige Pool komt transfervrij over van Feyenoord, waar zijn contract afliep en moet de vervanger worden van centrale middenvelder Kari Arkivuo, die nog een nieuwe club zoekt.. De Poolse jeugdinternational tekent voor een contract voor twee seizoenen met optie voor nog een seizoen. Bij Feyenoord kwam Janota zes keer in actie in het eerste elftal. 
"Michal Janota is vooral linksbenig, maar wij zien in hem een echte nummer tien", zegt  Eagles-trainer Andries Ulderink. "Hij is technisch, snel en scoort ook nog eens vrij makkelijk. Kari heeft het 1,5 jaar goed bij ons gedaan, maar scoorde weinig. Met Michal Janota hopen we iemand te hebben, die ook regelmatig zijn doelpuntje meepikt."
De aanvaller is blij met zijn overstap naar Go Ahead Eagles, zo laat hij vanaf zijn vakantieadres in Polen weten. ‘Het is een goede club, waar ik hopelijk weer een stap in mijn ontwikkeling kan maken’, zegt hij. ‘Er speelt daar een aantal ervaren spelers, die mij hopelijk kunnen helpen om mezelf te verbeteren. Ik denk dat dit een goede stap is voor mij.’ 
Tijdens zijn jeugd kwam Janota uit voor de Poolse club UKP Zielona Góra. Na twee seizoenen in de jeugdopleiding van Feyenoord, kreeg Janota van toenmalig hoofdtrainer Gertjan Verbeek het vaste rugnummer 26 toebedeeld en maakte in de voorbereiding van seizoen 2008/2009 zeven doelpunten. Zijn officiële debuut volgde op 23 augustus 2008 tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Op 31 augustus 2008 maakte hij zijn eredivisiedebuut in de wedstrijd Heracles Almelo. Op 17 december 2008 maakt Janota zijn UEFA Cup-debuut teggen het Poolse Lech Poznan. In het seizoen 2009/2010 werd Janota verhuurd aan Excelsior. Hier speelde hij 29 wedstrijden in de Jupiler League en scoorde hij zeven doelpunten.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter