Aanvaller Luis Pedro als laatste aanwinst

Go Ahead Eagles heeft Luis Pedro van Feyenoord overgenomen. De 20-jarige aanvaller heeft daartoe vandaag in De Kuip de laatste formaliteiten geregeld. Pedro zal bij Go Ahead Eagles – waar hij herenigd wordt met Michal Janota - een contract voor twee jaar aangaan. Het afgelopen seizoen waren beide spelers uitgeleend aan Excelsior. In Kralingen wist Pedro in 17 duels 10 keer te scoren. De 20-jarige aanvaller had nog een contract voor een seizoen in Rotterdam. Hij tekent in Deventer voor twee jaar met optie. Afgelopen seizoen speelde de in Angola geboren aanvaller 17 duels op huurbasis bij Excelsior en scoorde daarin tien keer. "Luis is een snelle, tweebenige speler met veel scorend vermogen", zegt trainer Andries Ulderink. "Hij kan op veel posities in de aanval spelen, maar komt bij ons voor de posities aan de zijkanten in aanmerking." Pedro is de tiende verstreking voor Go Ahead Eagles. De club heeft de selectie daarmee rond. Er is alleen nog ruimte voor een middenvelder op amateurbasis. 
Luis Pedro werd geboren in Luanda, de grootste stad en de hoofdstad van Angola, als zoon van een Portugese vader en een moeder uit Angola. Pedro speelde in de jeugd bij MVV, maar daar werd hij al snel ontdekt door Feyenoord. Pedro doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en werd onder meer topschutter van de Eredivisie voor A-junioren in het seizoen 2007/2008.
Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2008/2009 haalde trainer Gertjan Verbeek de aanvaller bij de selectie. Op 13 november 2008 maakte Pedro als invaller in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg (1-5 winst) zijn officiële debuut in het eerste van Feyenoord. Pedro trof tijdens deze wedstrijd twee keer doel. Enkele dagen later debuteerde hij op 16 november in de Eredivisie tegen FC Twente. Hij zou dat seizoen negen competitieduels meespelen. Tijdens het seizoen 2009/10 maakt Pedro vooral deel uit van het belofteteam,   waardoor Pedro na de winterstop verhuurd werd aan Excelsior. 

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter