Geflatteerde nederlaag tegen VVV (met bandjes)

Go Ahead Eagles heeft de eerste serieuze krachtmeting in de aanloop naar de nieuwe competitie verloren. In Terwolde was eredivisionist VVV-Venlo met 3-1 te sterk. Misschien kwam het door de magneetbandjes van VVV, die ook populair zijn bij het Nederlands Elftal, maar ze waren zeer effectief met hun kansen. Go Ahead Eagles daarentegen miste nogal wat kansen.
Go Ahead Eagles speelde net als in de voorgaande twee oefenduels in beide speelhelften met een vrijwel geheel ander team. Alleen doelman Sergio Padt speelde de volle 90 minuten mee. In de beginfase van het treffen kwam Go Ahead Eagles tweemaal gevaarlijk door de verdediging van VVV geslopen. Aan de andere kant was de eerste de beste aanval gelijk raak. Voor de pauze kreeg Go Ahead Eagles nog diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Van der Zwan zag een voorzet voorlangs gaan, en Joep van den Ouweland schoot naast. Ook een voorzet van Klok kon bij de tweede paal door Theo Vogelsang net niet worden binnen gekopt. De ruststand werd zodoende op een geflatteerde 0-1 bepaald.
Na rust kwam er dus een vrijwel compleet nieuw elftal in het veld. Aanvallend kon Go Ahead Eagles echter minder gevaar stichten in vergelijking tot de 1e helft. Uit twee uitvallen binnen 5 minuten kwam VVV al snel op een 0-3 voorsprong.
Nadat Koen van der Biezen en Halil Colak beide het doel net hadden gemist was dit duo in de 77e minuut verantwoordelijk voor de 1-3. Colak brak door op links en gaf een prima voorzet op Van der Biezen, die de bal achter VVV-doelman Delano van Croon kopte. De 1-3 bleef ook als eindstand op het scorebord staan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .