Nog een punt boven de streep

Go Ahead Eagles wist ook het 29e eredivisiebezoek aan Feyenoord niet winnend af te sluiten. De Rotterdammers waren met 5-0 te sterk. De grote overwinning was terecht maar wel enigszins geflatteerd.
Het ging namelijk de hele eerste helft gelijk op, maar Go Ahead Eagles maakte haar kansen niet af. Feyenoord deed dat wel. Na dertien minuten had dat effect. Boëtius onderschepte de bal na matig uitverdedigen van Vriends en speelde Immers in. De middenvelder schoot vanaf ruim twintig meter droog raak. Van der Linden was dichtbij de gelijkmaker, zijn inzet eindigde echter op de paal. Ook Falkenburg kreeg een kans, hij schoot na een fraaie aanval net naast. Na een goede redding van Andersen op een kopbal van Te Vrede gingen de spelers rusten met een 1-0 stand.
Kort na rust was het weer raak voor de thuisploeg. Vilhena kopte de 2-0 achter Andersen. Türüç was even later dichtbij voor de gasten uit Deventer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Boëtius besliste het duel na ruim een uur. Hij schoot de 3-0 achter Andersen. Een klein kwartier voor het einde zorgde Te Vrede met een intikker voor de vierde treffer van Feyenoord en kort voor het einde bepaalde Nelom de eindstand op 5-0.
Go Ahead Eagles blijft op plaats vijftien maar ziet RKC tot op een punt naderen.