Extra vroeg in de kuip

Go Ahead Eagles gaat op bezoek bij Feyenoord. De wedstrijd begint zondag al om half een maar met overgang naar de zomertijd voelt dit als half twaalf. Als de ploeg drie punten uit de Kuip weet mee te nemen, dan gaan de mannen van Foeke Booy de boeken in als de eersten die Feyenoord namens Go Ahead Eagles weten te verslaan in de Kuip. Go Ahead Eagles won namelijk nog nooit een wedstrijd bij Feyenoord. Mawouna Amevor zal waarschijnlijk weer zijn opwachting maken in de basis. De Rotterdammer zal de vervanger zijn van Doke Schmidt. Schmidt revalideert van een operatie na een blindedarmontsteking.
Booy verwacht ook dat de Fries de komende duels met NAC Breda en Heracles Almelo moet missen. Ook Marnix Kolder zit weer dicht tegen een basisplaats aan. De aanvaller kan weer starten, maar de verwachting is dat de aanvoerder woensdag tegen NAC Breda weer vanaf de aftrap in het veld zal staan.
Eerder dit seizoen wist Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst wel te verrassen. Toen werd het vlak voor tijd 2-2. "Feyenoord is natuurlijk een verschrikkelijk lastige wedstrijd. Maar ze hebben toch al drie keer thuis verloren dit seizoen. We moeten vooral gaan genieten van de atmosfeer daar en ons eigen spel spelen", aldus Booy.
"Genieten van de atmosfeer in De Kuip, maar gefocust blijven op je eigen spel. Deze wed­strijden zijn de krenten in de pap. We moeten vooral het eerste halfuur goed door zien te komen, want dan geeft Feyenoord vol gas om De Kuip in extase te brengen. We moeten ons niet laten intimide­ren. Gelukkig heeft de groep aange­toond dat zij volwassen is gewor­den. Als we ons eigen spel spelen, kunnen we voor een verrassing zorgen. Want we zullen veel ruim­te krijgen in De Kuip.” Om die rede zal Jeffrey Rijsdijk ook starten in de basis. De verwachte opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter