Kruisband Spanjaard wederom afgescheurd

Kevin Spanjaard heeft zijn voorste kruisband en buitenmeniscus gescheurd. Tijdens de training op donderdag bleef zijn been in een duel haken met alle gevolgen vandien. Spanjaard was al weer 2,5 maand volledig aan het meetrainen nadat hij de revalidatie van een zelfde zware blessure die hij afgelopen zomer opliep met succes had voltooid.
Ook Erik Cummins en Joost Krijns zijn geblesseerd. Joost Krijns die volgend seizoen weer terugkeert naar CSV Apeldoorn.
De rest is wel fit voor de komende IJSselderby. Booy hecht uiteraard grote waarde aan een optimale conditie, want wie zich lichamelijk goed voelt, kan ook op mentaal gebied de he­le wereld aan.
Dat bleek afgelopen zondag in het thuisduel met FC Twente. Go Ahead Eagles speelde niet alleen verzorgd combinatie­voetbal, maar kwam ook als een verbeten vechtmachine voor de dag. Periodisering, luidt het tover­woord in Deventer. Noeste vlijt op het trainingsveld tijdig afwisselen met rust. "Ook dat is een vorm van training”, stipt Booy aan.
Het is hoe dan ook opvallend dat Go Ahead Eagles dit seizoen vrijwel zon­der averij is gebleven. Van de po­tentiële basisspelers bleef alleen Marnix Kolder ( buikspierverrek­king) langdurig uit de roulatie. Booy ziet de IJsselderby tevens als een ideale gelegenheid om het sal­do in uitwedstrijden op te krik­ken. Onverzettelijkheid en venijn zijn daarvoor de toverwoorden. In de opstelling zal vermoedelijk niets wijzigen:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter