Na bijna 3-0 gaat het toch nog mis tegen PSV

Go Ahead Eagles heeft vanavond tegen PSV nagelaten om zichzelf te belonen. In eigen huis was de ploeg van Foeke Booy oppermachtig in de eerste helft maar na 90 minuten gingen de bezoekers met de punten naar huis, 2-3.
Al na 51 seconden kon het publiek in de Adelaarshorst op de banken. Houtkoop kwam door op links en zijn afgemeten voorzet werd door Antonia binnengelopen. Ook hierna had PSV geen antwoord op het felle spel van Go Ahead. Na een aantal mogelijkheden was het Erik Falkenburg die uit de draai laag inschoot, 2-0. Gezien het spelbeeld was dit volkomen verdiend. Jeffrey Rijsdijk vergat hierna het duel al vroegtijdig in het slot te gooien, hij stuitte op Zoet.
Na de rust kreeg Falkenburg een vrije kopkans op de 3-0 maar hij mikte net naast. Direct uit de tegenaanval kwam PSV terug tot 2-1 na een schitterend schot van Memphis Depay. PSV kwam beter in de wedstrijd en wist Go Ahead terug te dringen. De gelijkmaker kwam vrij snel via Locadia. De bezoekers gingen op zoek naar de winst en die kwam er uiteindelijk ook via Bryan Ruiz in de slotminuut. Na een lage voorzet wist hij de bal slim binnen te tikken waardoor Go Ahead opnieuw met lege handen staat
"Het is heel zuur dat je na zo'n knotsgekke wedstrijd met lege handen staat", baalde Foeke Booy, coach van Go Ahead Eagles, na afloop van de nederlaag tegen PSV.
"Ons plan stond goed", aldus Booy over de eerste 45 minuten. "Alles klopte in de eerste helft, we gaven niets weg en voetbalden fantastisch. Na rust hebben we dit doorgetrokken, al was dat kort. Het kantelmoment was wat mij betreft de 2-1. Je ziet dat dan de twijfel toeslaat en het ons veel energie kost om het niveau vast te houden. Vanaf de 2-2 werd het moeizamer en moeizamer, en kreeg PSV een tweede adem."
Booy had geen geode hand van wisselen. In plaats van Godee had het inbrengen van Lambooij wat meer rust gegeven in de ploeg. In de laatste minuut kwam er toch nog de goal van PSV via Bryan Ruiz. Na een lage voorzet wist hij de bal slim binnen te tikken.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .