Hele belangrijke punten tegen Twente

Go Ahead Eagles heeft zondag drie kostbare punten gepakt tegen FC Twente. In de Adelaarshorst troefde de ploeg de pover spelende tukkers af en won verdiend met 1-0.
De wedstrijd had een kwartier nodig om op gang te komen, maar daarna ontspon zich een echt gevecht. Go Ahead Eagles kreeg voor de rust de beste mogelijkheden, met name Jeffrey Rijsdijk had na ruim een kwartier scherper moeten zijn in de afronding.
Nadat Castaignos even later een in de schoot geworpen mogelijkheid had verprutst, nam Go Ahead Eagles het initiatief over. Falkenburg kopte een keer over en ook Rijsdijk kreeg nog een mogelijkheid, maar zijn kopbal ging over. Tien minuten voor de rust kwam de Deventer ploeg op voorsprong, Antonia werd weggestuurd en leek de bal alleen binnen te kunnen houden, maar vanaf de achterlijn verraste hij Nick Marsman en zette de 1-0 op het scorebord.
In de tweede helft drong Twente aan en dit resulteerde ook in een aantal mogelijkheden. Go Ahead Eagles bleef tot tien minuten voor het einde makkelijk op de been. In de slotfase had de ploeg van Booy eindelijk het geluk eens aan haar zijde. Een volley van Castaignos verdween maar rakelings naast het doel van Stephan Andersen. Dat was de enige echte kans voor FC Twente.
Na 95 minuten voetbal blies de prima fluitende Pol van Boekel af en barstte het feestgedruis los in de Adelaarshorst.