Vriends terug in de basis tegen ADO

Bart Vriends mag vanavond beginnen aan zijn eerste eredivisie­wedstrijd voor Go Ahead Eagles. De ploeg kruist in de Adelaars­horst de degens met ADO Den Haag. Hij neemt in het hart van de defensie de plaats in van Mawouna Amevor, die als rechtsback zal opdraven.
De terugkeer van Vriends, die ge­schorst was voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gaat ten kos­te van Doke Schmidt. Hij zal op de reservebank moeten plaatsne­men. "We hebben Amevor nodig vanwege zijn lengte en fysieke kracht”, verklaart trainer Foeke Booy. "Ik denk daarbij vooral aan de spelhervattingen van Danny Holla.”
Op het middenveld heeft trainer Foeke Booy de knoop nog niet doorgehakt. Deniz Türüc en Jeffrey Rijsdijk lijken om één plek in het elftal te strijden. Lambooij en Overgoor lijken zeker van hun plek. Joey Godee ontbreekt nog in de wedstrijdselectie wegens een blessure.
Voor amateurspeler Kevin Spanjaard is het seizoen voorbij. De aanvaller heeft zijn kruisband afgescheurd na een incident op de training. "Erg sneu voor hem. Hij zal een streep moeten zetten door dit seizoen. Wij wensen hem veel sterkte", aldus Booy. De verwachte opstelling:
Trainer Foeke Booy verwacht dat zijn ploeg het spel moet gaan maken tegen ADO. "Zij zullen niet vol op de aanval spelen. Ik ben benieuwd hoe we er voetballend door zullen komen en toch ook het geduld kunnen bewaren. Na zeventien jaar geen Eredivisie moeten we niet aan ons eigen enthousiasme ten onder gaan. We gaan wel vol voor de winst maar we moeten ervoor waken dat we in het mes lopen. ADO Den Haag heeft een geroutineerde ploeg. Natuurlijk zullen we spelen om aan te vallen, maar we moeten wel geduld hebben. We moeten uitkijken dat we niet teveel mensen voor de bal krijgen", aldus Booy.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter