Eerste puntje is binnen

Go Ahead Eagles heeft zondag een punt overgehouden aan de rentree in de eredivisie. De ploeg van trainer Foeke Booy speelde met 1-1 gelijk bij FC Utrecht en had zelfs kans op meer.
Al na tien minuten moest Deniz Turuc de strijd staken met een blessure, hij werd vervangen door de debuterende Rijsdijk. Vijf minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Bulthuis kopte een vrije trap van Oar achter doelman Room. Daarna kroop Go Ahead Eagles iets meer uit de schulp, maar dat leverde geen grote kansen en ook geen doelpunt op, de spelers ging dan ook rusten met een 1-0 stand.
Een helft lang oogde Go Ahead Eagles onher­kenbaar tegen FC Utrecht. De ploeg die vorig seizoen en in de oefencampagne dikwijls soe­pel combineerde, hanteerde in de Galgenwaard voortdurend de lan­ge bal. Pas na rust waren de De­ventenaren zichzelf. Binnen een minuut repareerde Xander Hout­koop de schade: 1-1. Vervolgens liet de promovendus het na om de rentree in de eredivisie op te luisteren met een zege.
Middenvelder Sjoerd Overgoor stond symbool voor de opleving van de gasten. In het eerste be­drijf liep de Achterhoeker er wat verloren bij. Continu zag hij de bal over zich heen vliegen rich­ting spits Marnix Kolder. "We wa­ren veel te onrustig", oordeelde Overgoor. "De trainer noemde het in de rust plankenkoorts. Maar ik moet zeggen dat dat bij mij nog wel meeviel. Wat me wel opviel, was dat je nu veel meer ruimte krijgt dan in de Jupiler League. Daar wordt veel meer man-op-man gespeeld."