Een aanwinst voor de eredivisie

Go Ahead Eagles heeft haar eerste thuiswedstrijd winnen afgesloten. In een kolkende Adelaarshorst werd ADO Den Haag met 2-1 verslagen door de ploeg van trainer Foeke Booy.
Go Ahead Eagles begon sterk aan de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie. De thuisploeg kreeg al snel een aantal mogelijkheden, maar moest ook soms terug voor snelle tegenstoten van ADO Den Haag. Toch kwam Go Ahead Eagles na 21 minuten op voorsprong. Xandro Schenk trapte vanaf tien meter raak, nadat een vrije trap bleef hangen.
Go Ahead Eagles verzuimde vervolgens meer afstand te nemen. Zo kwam Jarchinio Antonia net te laat om een soepel lopende Deventer aanval af te ronden. ADO Den Haag stelde daar helemaal niets tegenover. Maar bij de eerste de beste aanval was het raak. Eagles-doelman Eloy Room verwerkte een inzet van Vito Wormgoor maar half en Mike van Duinen was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te laten tekenen.
Na rust waren de rollen lange tijd omgedraaid. De mannen uit de residentie hadden het betere van het spel. Al slaagden ze er niet in om extreem gevaarlijk te worden. Nu was het Go Ahead Eagles dat uit het niets in scoringspositie kwam. Rechtsbuiten Jarchinio Antonia dook een kwartier voor tijd vrij voor ADO-doelman Gino Coutinho op. Hij passeerde de goalie, maar Tom Beugelsdijk bracht redding op de doellijn.
Go Ahead Eagles leefde weer op en na een bekeken passje van Overgoor bracht aanvoerder Marnix Kolder de promovendus met een strak schot weer aan de leiding. Het bleek de winnende.
Door de zege staat Go Ahead Eagles na twee duels al op vier punten. Go Ahead Eagles is na twee wedstrijden nog ongeslagen op het hoogste niveau en staat op de zevende plek op de ranglijst.
"Het is na­tuurlijk nog vroeg. Maar ik denk dat we wel een aanwinst voor de eredivisie zijn." Daarmee zei Xandro Schenk vooralsnog niets teveel. In sportief opzicht, maar helemaal als het gaat om de wijze waarop de fans zich presenteren. In Deventer wordt sinds eind mei op een unieke wijze reclame ge­maakt voor het product voetbal

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter