Basisplaats Falkenburg tegen Groningen

Erik Falkenburg maakt zondag waarschijnlijk zijn debuut in stadion de Adelaarshorst. Als de voortekenen niet bedriegen gunt trainer Foeke Booy hem een basisplaats in het duel met FC Groningen.
"Het zou best kunnen dat hij start", zei trainer Foeke Booy tijdens het wekelijkse perspraatje. "Die beslissing nemen we na de afsluitende training. Falkenburg is fysiek in orde, maar mist nog wat wedstrijdritme. Hij heeft eerder deze week negentig minuten gespeeld in het schaduwteam en hij zou zondag zeker een uur kunnen spelen."
Falkenburg speelde afgelopen dinsdag wel de volle negentig minuten in het oefenduel met FC Zutphen (8-0 zege). Falkenburg maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen PSV als invaller zijn debuut voor Go Ahead Eagles.
Dat geldt niet voor Joey Godée, die in de bewuste oefenpartij tegen FC Zutphen één helft speelde.
Godee behoort tot de wedstrijdselectie, maar de huurling van Cercle Brugge zal zeker niet bij de aftrap op het veld staan.
Behalve de langdurig aan zijn knie geblesseerde Kevin Spanjaard bevindt ook Joost Krijns zich in de lappenmand. Hij heeft liesklachten. Verder zijn alle spelers zondag inzetbaar. Dat geldt ook voor Xandro Schenk die is opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands beloftenteam, dat op vrijdag 6 augustus in Hengelo een oefenwedstrijd speelt tegen FC Twente.
De verwachte opstelling:
Voorafgaand aan het duel in de Adelaarshorst zal Erik ten Hag in het zonnetje worden gezet. De succestrainer uit Oldenzaal, tegenwoordig werkzaam bij Bayern München, promoveerde afgelopen seizoen met Go Ahead Eagles naar de eredivisie na een zinderende nacompetitie.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter