Spektakelstuk had beter slot verdient

In een knotsgek duel heeft Go Ahead Eagles verzuimd de tweede zege van het seizoen te boeken. Tegen negen Groningers gaf de Deventer ploeg een 3-2 voorsprong in de slotfase uit handen: 3-3.
De eerste de beste kans van Go Ahead Eagles was het gelijk raak voor de thuisploeg. Sjoerd Overgoor stuurde rechtshalf Erik Falkenburg weg met een scherpe pass en deze wist met een strakke voorzet Marnix Kolder te bedienen. Al glijdend wist de spits de bal in de elfde minuut achter doelman Marco Bizot te krijgen: 1-0.
In de fase daarna had Go Ahead Eagles de controle over de opponent, die niet veel verder kwam dan een schotje van Gilliano Wijnaldum in de 25ste minuut. Vier minuten later liet Xander Houtkoop een levensgrote kans op de 2-0 onbenut. Oog in oog met Bizot schoot hij, binnen het strafschopgebied, hoog over. Go Ahead Eagles leek met een voorsprong de rust te halen, maar in de blessuretijd van de eerste helft strafte FC Groningen balverlies van Erik Falkenburg af. Nick van der Velden kon ongehinderd op Room aflopen en gaf de bal vervolgens breed op Adorjan, die simpel binnen kon tikken: 1-1.
De tweede helft was een aaneenschakeling van doldwaze taferelen. Opnieuw was het Kolder die beheerst binnen tikte bij de eerste paal. Echter werd het ook opnieuw gelijk. Adorjan schoot de gelijkmaker achter Room.
Vijf minuten later kwam de thuisploeg voor de derde keer op voorsprong. Schenk profiteerde van een scrimmage en schoot de 3-2 binnen. Even later moest Groningen met negen man verder. Eerst kreeg Adorjan direct rood en twee minuten later kreeg Letschert zijn tweede gele kaart.
Tegen negen Groningers kreeg Go Ahead Eagles vervolgens nog enkele grote kansen. Paal en lat stonden daarbij een 4-2 in de weg. En dan geldt de aloude voetbalwet: Genero Zeefuik kreeg de bal in zijn gezicht uit een hoekschop en zorgde daarmee in de 87ste minuut voor de 3-3 eindstand.
"Er sloop wat twijfel in misschien, een beetje een onnatuurlijke situatie natuurlijk tegen negen man. Zij probeerden alles er nog uit te halen en daar zijn we gewoon niet goed mee omgegaan", aldus de verdediger Bart Vriends.
"We speelden goed voet­bal, maar bij goed voetbal hoort ook goed verdedigen. Dat hebben we niet gedaan. Aan elke tegen­goal ging een fout van ons vooraf", Aldus Foeke Booy. "Als je weet dat Groningen gevaar­lijk is bij spelhervattingen, moet je niet zomaar een corner weggeven. Het publiek heeft hier een topmid­dag gehad, maar daar moeten we voortaan ook punten bij pakken.”

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .