Falkenburg toch nog gehuurd van AZ

Go Ahead Eagles heeft de aanvallende middenvelder Erik Falkenburg overgenomen van AZ. Hij stond al sinds 2008 onder contract bij de Alkmaarse club.
Falkenburg speeltde op huurbasis voor Sparta en het tweede deel van het afgelopen seizoen voor NEC. In de tussenliggende periode speelde hij voor AZ.
Go Ahead Eagles was al enkele weken in gesprek met AZ en de 25-jarige speler, die dolgraag naar Go Ahead Eagles wilde. Maar ook andere clubs als NAC en ADO Den Haag dongen naar de gunsten van Falkenburg.
Woensdagavond laat werd door de Deventer eredivisieclub overeenstemming bereikt met AZ en Falkenburg. "Het waren onderhandelingen van de lange adem", zegt Marcel Wenting, commissaris technische zaken bij Go Ahead Eagles. "We zijn blij dat het uiteindelijk is gelukt." Daar sluit trainer Foeke Booy zich bij aan. "Een compliment voor iedereen in de club die hiermee bezig is geweest. Natuurlijk is het lastig als er meer kapers op de kust zijn, maar ik ben blij dat ons geduld uiteindelijk beloond is. Erik Falkenburg stond bovenaan ons prioriteitenlijstje. Hij wilde zelf ook graag naar Go Ahead Eagles. Maar om een akkoord te bereiken heb je drie partijen nodig, want naast de speler zijn dat de clubs."
Vandaag traint Erik Falkenburg voor het eerst mee met Go Ahead Eagles, dat er vanuit gaat dat de middenvelder komende zaterdag speelgerechtigd is voor de uitwedstrijd tegen PSV. "Hij is conditioneel en fysiek in orde en heeft met de beloften van AZ een aantal wedstrijden in de benen", weet trainer Foeke Booy, die weinig aanpassingsproblemen verwacht. "Hij is een Nederlandse speler en past in ons systeem. Erik Falkenburg is dynamisch, technisch vaardig en heeft scorend vermogen. Daarnaast geeft hij aan dat hij zich bij ons wil manifesteren, een goede eigenschap. Een speler met meerwaarde voor Go Ahead Eagles."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter