Schmidt als rechtsback in Waalwijk

Go Ahead Eagles start met Doke Schmidt in de basis tegen RKC Waalwijk. De huurling van sc Heerenveen krijgt de voorkeur boven Mawouna Amevor.
Amevor liet wat steken tegen FC Groningen, dat vorige week met negen man nog een punt wist weg te slepen uit de Adelaarshorst.  Amevor, die misschien meer een centrale verdediger is dan een rechtsback, schiet volgens Booy op tactisch vlak nog wat tekort. "Hij is een prima speler, maar heeft er soms nog moeite mee om de juiste keuze te maken. Dat is niet zo vreemd, want hij moet wennen aan het hogere niveau."
Booy geeft daarom de voorkeur aan Doke Schmidt als rechtsback. "Dit is het moment om hem weer een kans te geven", verklaart de oefenmeester. "Ik heb het gevoel dat hij wat meer rust aan de bal krijgt." Schmidt had die rust nog niet in de eerste wedstrijd in Utrecht, toen hij vooral in de opbouw steekjes liet vallen.
Booy kan  niet beschikken over Ruben Lucas (klein scheurtje in de pees van een vinger), Joost Krijns (liesklachten) en Kevin Spanjaard (knieblessure). Verder zijn alle selectiespelers fit. Voor de rest blijft het elftal intact tegen RKC Waalwijk. Dat betekent dat aanvaller Joey Godee, die nog niet helemaal fit oogt, weer op de bank begint. De opstelling:
RKC heeft na vier speelronden evenveel punten als Go Ahead Eagles. De ploeg uit Waalwijk versterkte zich deze week met de Senegalees Mickaël Tavares. Hij is vermoedelijk nog niet fit genoeg om te spelen. "RKC is een stugge ploeg en een directe concurrent die het ook goed doet. Maar als we blijven voetballen heb ik vertrouwen in een goed resultaat", aldus trainer Foeke Booy.
In Deventer verwachten ze geen transfers meer in de laatste dagen van deze window. Go Ahead heeft geen concrete aanbiedingen gekregen voor één van de spelers. Zelf is Go Ahead na de komst van Falkenburg en Godee niet meer op zoek naar versterkingen.
Xandro Schenk is definitief geselecteerd voor het Nederlands beloftenteam, dat op vrijdag 6 september in Hengelo een oefenwedstrijd speelt tegen FC Twente. Het Nederlands beloftenteam vult de leegte tussen het Nederlands elftal voor spelers tot negentien jaar en Jong Oranje.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter