Eerste nederlaag een feit

Go Ahead Eagles heeft  de eerste nederlaag van het seizoen geleden in de eredivisie maar heeft PSV  in Eindhoven knap partij geboden.
De Deventer ploeg liet de voorheen zo sprankelende topclub zelfs bij vlagen verbleken. Pas in de tweede helft stelde PSV orde op zaken.
Go Ahead Eagles speelde vanaf de aftrap onbevangen en vol lef. Het hautain en slap spelende PSV stelde daar weinig tegenover.
Go Ahead Eagles begon sterk aan de eerste helft en dat leverde een kansje voor Rijsdijk en later een grotere voor Van der Linden op. Daarna zette PSV echter meer aan en was het vooral via Matavz en Depay een aantal keren gevaarlijk. Kort voor rust was hij het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet eindigde via doelman Room op de paal. Na een kans voor Rijsdijk aan de andere kant gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.
De tweede helft begon niet goed voor de Deventer ploeg, al binnen drie minuten tikte Jozefzoon de 1-0 binnen op aangeven van Matavz. Een kleine tien minuten later was de score al verdubbeld. Hiljemark schoot snoeihard raak en bracht de stand daarmee op 2-0. Daarna was er aan de andere kant een kans voor Antonia en Falkenburg, maar zij wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant deed Depay dat wel, hij schoot een vrije trap achter Room en besliste daarmee het duel.
"Een verhaal met opgeheven hoofd", aldus Foeke Booy. "Want het gaat uiteindelijk om met welke spelintentie je hier naartoe gaat en ik denk dat wij terug kunnen kijken op een eigenlijk prima eerste helft met uitgezonderd de laatste twaalf minuten. We hebben laten zien dat we toch wel iets in onze mars hebben. De twee snelle goals na rust die deden ons de das om. Je weet dat je verlies kunt incalculeren, maar we hebben er in ieder geval alles aan gedaan om er een wedstrijd van te maken."
Omar Kavak en Erik Falkenburg maakten hun debuut. Voor Kavak waren het zijn eerste speelminuten in de eredivisie