Slotfase maakt overwinning op Emmen nog lastig


Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond uiteindelijk nog een moeizame thuiszege op laagvlieger FC Emmen geboekt en  heeft de aansluiting met de top weer gevonden. In De Adelaarshorst werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.
Het duel begon goed voor de Deventer ploeg, want al na vijf minuten zorgde Kolder na een mooie aanval voor de 1-0 na een assist van Houtkoop. Die was zelf na ruim een half uur dicht bij de tweede treffer, maar raakte de paal. Emmen zette daar weinig tegenover, maar kwam aan het einde van de eerste helft wel uit de verdedigende stellingen. Een doelpunt leverde dit echter niet op.
Tien minuten na rust was het ineens gelijk in Deventer. Metaj schoot fraai binnen van afstand en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Toch bleven de drie punten in eigen huis voor Go Ahead Eagles. Nadat Kolder een grote kans mistte op de 2-1, maakt Promes die wel.
Waar Emmen in de slotfase op zoek ging naar de gelijkmaker, daar kreeg Go Ahead Eagles de kansen om het duel definitief in het slot te gooien. Liefst vijf keer voorkwamen de vuisten van Peter van der Vlag een grotere voorsprong voor Go Ahead Eagles na inzetten van Cendrino Misidjan, Promes, Jop van der Linden, Overgoor en Houtkoop. Ook een scherpe counter van Go Ahead Eagles had een beter lot verdiend, maar Houtkoop schoot op aangeven van Jarchinio Antonia van dichtbij over.
Aan de andere kant kregen ook Eldridge Rojer en met name Marvin Wijks opgelegde kansen om namens FC Emmen de gelijkmaker te produceren. Beide keren bleek Nick Marsman echter een sta-in-de-weg, waardoor Go Ahead Eagles de drie punten in eigen huis hield en opklom naar de vijfde plaats op de ranglijst.
 

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter