Zekere zege eindigt in domper in Volendam

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag drie hele dure punten verspeeld bij FC Volendam: 4-3. De voor rust bij vlagen frivool acterende bezoekers kwamen na rust op een 1-3 voorsprong, maar raakten vervolgens volledig van slag.
Na dik een kwartier kwam Go Ahead Eagles op achterstand. Nadat vleugelaanvaller Jarchinio Antonia verzuimde de bal af te leggen in het Volendamse strafschopgebied, waren de gastheren er razendsnel uit.
Onderweg kregen ze bovendien hulp van een halfslachtig verdedigende Deventer defensie. De inzet van Michiel Kramer belandde nog tegen de paal, maar rechtsbuiten Brandley Kuwas bekroonde de counter wel met een doelpunt. Vervolgens was het zelfs bijna 2-0, maar de lat 'redde' Go Ahead Eagles.
Zoals snel als Volendam naar de 1-0 counterde, kantelden de mannen van trainen Erik ten Hag het duel. Quincy Promes kogelde in de 24ste minuut van een meter of twintig raak. Vier minuten later was het zelfs 1-2. Antonia liep de bal na een voorzet van Cendrino Misidjan binnen.
Go Ahead Eagles was zoals zo vaak dit seizoen de bovenliggende partij en kwam in de tweede helft direct op 1-3. De op eigen helft gestarte Xander Houtkoop rondde na een lange sprint koel af. De gasten leken op rozen te zitten. Maar niets was minder waar. Ze verloren de controle over het duel en gaven Volendam de kans om via Kuwas terug te komen tot 2-3. De bezoekers raakten zelfs zo van de leg dat het nog 3-3 werd en in de slotfase ging het helemaal mis: 4-3. Raymond Fafiani benutte een directe vrije trap. Promes zorgde nog voor gevaar, maar hij kon het puntenverlies niet meer voorkomen.