Nog net een puntje in de afsluiting van 2012

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond ternauwernood een punt overgehouden aan het duel tegen Almere City FC. Vier minuten in blessuretijd zorgde Heerkens voor de gelijkmaker: 2-2.
In de vijfde minuut kwam het slap begonnen Go Ahead Eagles al op achterstand. Fabian Serrarens kon ongehinderd uithalen van een meter of twintig. Door een blunder van Nick Marsman leverde zijn afstandsschot de 0-1 op. Daarna ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. Die kwam er pas op slag van rust toen Rashid Browne doel trof. Go Ahead Eagles stelde daar amper iets tegenover. Xander Houtkoop was nog het dichtst bij. Terwijl doelman Erwin Friebel al verslagen was, maaide hij kolderiek over de bal heen.
Na de pauze bracht Erik ten Hag al snel Joran Pot voor Jan Kromkamp en Guyon Philips kwam als vervanger van Cas Peters. Die speelde in plaats van de toch niet fit zijnde Marnix Kolder. De dubbele wissel werd rap gevolgd door de 1-2 van Freek Heerkens. Hij kopte raak na een corner van Jop van der Linden.
Go Ahead Eagles drong wel aan, maar de grootste kansen waren voor Almere City. Nick Marsman hield zijn ploeg echter nog op de been. Aanvankelijk kwam Go Ahead Eagles niet verder dan het spannend maken van de slotfase; er werden twee ballen van de doellijn gehaald. Maar in de derde minuut van de extra tijd maakte Heerkens ook de 2-2.
Xander Houtkoop had zijn ploeg in de laatste wedstrijd van 2012 zelfs nog aan een zege kunnen helpen, maar vrij gezet voor de doelman schoot hij de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal.