Goudhaantje Luis Pedro vertrekt naar Heracles

Heracles Almelo heeft met Go Ahead Eagles overeenstemming bereikt over de transfer van Luis Pedro naar Almelo. De 21-jarige aanvaller kwam met Heracles Almelo (onder voorbehoud van de medische goedkeuring) een contract voor twee seizoenen overeen, met een optie voor nog een jaar. Pedro doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte daar zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij speelde 9 keer voor Feyenoord voordat hij naar Excelsior verkaste (17 duels, 10 goals). Vorig jaar kwam hij bij Go Ahead Eagles 27 keer in actie, waarin hij 14 keer doel trof. "Luis is een talentvolle buitenspeler, een scorende speler ook", aldus directeur Nico-Jan Hoogma. "We zijn blij met zijn komst, hij zal de concurrentie op de flanken aangaan." Luis Pedro gaf na het afgelopen seizoen aan bij de clubleiding dat hij zich niet gelukkig voelde in Deventer. Dit gevoel was natuurlijk mede veroorzaakt door de oud-trainer Ulderink. Hij vond het nodig om zijn beste speler met regelmaat op de bank te zetten en gaf dan liever de voorkeur aan "de altijd hardwerkende maar vooral vaak blunderende" Hollart. Luis Pedro wilde graag naar een eredivisieclub. Ook in een gesprek met de nieuwe trainer Joop Gall gaf hij recent aan niets te zien in een langer verblijf bij Go Ahead Eagles.
Toen Heracles Almelo zich meldde voor de buitenspeler en bereid was een transfersom te betalen, ging Go Ahead Eagles akkoord met een overgang. "Ik denk dat dit voor alle partijen de beste optie is', zegt voorzitter Edwin Mulder, die benadrukt dat met de transfersom de investeerders in Pedro worden terugbetaald. ‘Uiteraard zullen we het vrijgekomen salaris van Pedro wel besteden voor het versterken van onze selectie."
Een paar maanden gelden werd er nog geroepen dat Go Ahead Eagles komend seizoen mee zou doen om de titel. Aangezien Marc Overmars momenteel meer bezig is met Ajax wordt handhaven in de Jupiler League misschien de nieuwe uitdaging voor het komende seizoen. Maandag zullen de spelers zich in ieder geval melden in Terwolde voor de eerste training. De overgebleven spits, Frank van der Zwan, schijnt alweer geblesseerd te zijn.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter