Adelaarshorst moet nog meer Engels worden

Go Ahead Eagles wil zich in de nabije toekomst nog meer gaan profileren als Engelse club. Op die manier hoopt de club de ambitie om te promoveren naar de Eredivisie eerder te kunnen realiseren.
De club uit Deventer heeft niet alleen al een Engelse naam, ook stadion De Adelaarshorst - aan de beroemde Vetkampstraat in een woonwijk - geldt als het meest Engels aandoende stadion van Nederland. Uiteraard niet qua grootte, maar wel qua sfeer en beleving wil Go Ahead de 21ste Premier League club worden. De Adelaarshorst zal de komende jaren worden verbouwd, Go Ahead en de gemeente Deventer willen de capaciteit van de accommodatie van 6.750 plaatsen vergroten naar 11.000 stoeltjes.
Go Ahead Eagles behoort al jaren tot de gezondste clubs van Nederland, maar door de verouderde Adelaarshorst blijft de begroting van de BVO steken rond de drie miljoen euro. Met meer plaatsen, betere faciliteiten en meer sponsorruimten denkt de club meer geld te kunnen genereren en op termijn een goede speler in de Eredivisie te kunnen worden. Initiatiefnemer van Project Premier League is Marc Overmars, die bij Go Ahead Eagles (unieke ligging en intieme ambiance) veel terugvindt uit zijn tijd bij Arsenal en stadion Highbury. Inmiddels werkt de club samen met marketingbureau Triple Double de plannen verder uit.
"Iedere voetballiefhebber houdt van het Engelse voetbal", aldus Overmars. "Nergens in de wereld vind je die unieke sfeer, het is voor velen de ultieme voetbalbeleving. Wij willen een stukje Engeland in Deventer creëren. En dat begint al als je bij het stadion komt. Er moet een mooie smeedijzeren toegangspoort komen met een mooie tekst of Adelaar erin. En via de Walk of Fame, een mooi pad met tegeltjes van al onze internationals en iedereen die echt iets heeft betekend voor deze club word je naar de Engelse tribunes geleid. Uiteraard is er Fish & Chips en kunnen supporters een pint of lager drinken.'
Supporters van Go Ahead Eagles hoeven niet bang te zijn dat De Adelaarshorst zijn charme verliest, want Overmars wil zoveel mogelijk authentieke en karakteristieke kenmerken van het huidige onderkomen laten terugkomen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter