Na derde zege weer terug bij de play-off plaatsen

Go Ahead Eagles ligt na de derde overwinning op rij prima op koers voor de play-offs. FC Eindhoven werd in de Adelaarshorst met 2-1 opzij gezet. De Deventenaren zijn Eindhoven nu op de ranglijst inmiddels gepasseerd. Tegen de verhoudingen in sleepte de ploeg de zege binnen. "De complimenten voor het goede voetbal zijn voor Eindhoven'', zei trainer Andries Ulderink. "Maar ik ben dolblij met de zege ook al was het tegen de verhoudingen in.'' De bezoekers speelden gedurfd, met drie verdedigers achterin en steeds een de bal toeschuiven naar een vrije man op het middenveld. Ulderink: "Daar hadden we geen antwoord op. We probeerden de opbouw te verstoren maar dat lukte niet.'' Het leverde Eindhoven grote kansen op, vooral via de uiterst gevaarlijk Serhat Koç, die het bewaker Dave Bus flink moeilijk maakte.
Patrick Gerritsen en Michal Janota kregen beide een flinke kans, maar een schot tussen de palen bleef uit. De paal aan de andere kant werd meteen na rust wel geraakt. Antonio trok naar binnen, mikte tegen de lat, in de rebound kopte Resit Schuurman tegen de paal, waarna Gerritsen afrondde. Ook al genoot de thuisploeg niet lang van de voorsprong. Uit een voorzet van Van Boekel kopte Koç in. Dat was niet de verdienste van zo ongeveer de kleinste man van het veld, maar hij had de mazzel dat 'bewakers' Joep van den Ouweland en Jonathan Vosselman bij de tweede paal stonden te pitten.
Ulderink nam geen genoegen met weer een remise, bracht Frank van der Zwan in, die Van der Biezen bediende. De centrumspits scoorde na de winterstop bar weinig, maar was ditmaal wel weer belangrijk en beslissend. Hij draaide goed weg bij bewaker Van der Rijt. Ulderink: "Ook goed voor Koen. Dat hij na lange tijd weer scoorde.''

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter