Een nuttig maar smakeloos puntje uit Helmond

Go Ahead Eagles heeft vrijdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Helmond Sport. In het Lavans Stadion in Brabant werd niet gescoord, 0-0. Het duel tussen de twee subtoppers kwam nooit echt op gang. In de eerst helft was Marc Höcher in de 37e minuut nog het dichtst bij een treffer. Hij kapte zich vrij, maar schoot de bal tegen de vuisten van doelman Padt. Na de hervatting kregen beide ploegen wat meer kansen, maar sprankelend was het vertoonde spel allerminst. Helmond kreeg via Esajas de grootste kans op de overwinning. De aanvaller mikte echter in het zijnet.
Op het middenveld speelde de ploeg een groot gedeelte van de wedstrijd aardig rond, maar uitgespeelde kansen schiep de ploeg van trainer Andries Ulderink niet. Pas in de tweede helft kwam Patrick Gerritsen in kansrijke positie voor het vijandelijke doel, na een combinatie met Resit Schuurman. Gerritsen schoot de bal tegen keeper Robert van Westerop op.
De thuisploeg kwam nog wel tweemaal gevaarlijk voor het doel van Sergio Padt. Ilja van Leerdam en Marc Höcher vonden echter Padt op hun weg. De Deventer keeper, die de laatste weken toch al een steeds zelfverzekerder indruk maakt, redde daarmee een punt voor zijn ploeg. Na een uur spelen wist Robbie Haemhouts nog voor de uitblinkende laatste man Dave Bus te komen maar de Belg kopte naast.
Verder was het vooral geschuif op het middenveld met de bal. Tikkie opzij, tikkie terug en weer opzij. Zelfs een opportunistische trap naar voren, in de eerste divisie zo vaak beproefd, zat er nauwelijks in. "Veel spelers waren kennelijk in de tweede helft al tevreden met dat punt'', zag ook trainer Ulderink.