Blunderende defensie en Makelie staan zege in de weg

Drie doelpunten van Koen van der Biezen waren zondagmiddag niet genoeg voor Go Ahead Eagles om in Leeuwarden te winnen van Cambuur, dat met 4-3 de drie punten in eigen huis hield. Go Ahead Eagles had het moeilijk in de beginfase, maar kwam wel verrassend op voorsprong. Koen van der Biezen kopte uit een vrije trap raak. Kevin van Diermen kreeg na een klein half uur zijn tweede gele kaart. Opmerkelijk genoeg kwam de ploeg van Andries Ulderink wel op een grotere voorsprong. Opnieuw was Van der Biezen trefzeker. Cruciaal moment in de wedstrijd was de aansluitingstreffer (1-2) die Gijs Luirink in de blessuretijd van de eerste helft maakte. Na de rust viel op de gelijkmaker via Alexander Prent. Niet veel later was het Mark de Vries die Cambuur op voorsprong zette. Toch toonde de Eagles veerkracht. Van der Biezen leek met zijn hattrick een punt binnen te halen voor de ploeg uit Deventer. Dat punt kwam er echter niet. Opnieuw was het Mark de Vries, die vlak voor tijd, na een handsbal, de winnende treffer maakte. In blessuretijd liep Joep van den Ouweland nog tegen een rode kaart. Hij wordt hiervoor drie duels geschorst en één duel voorwaardelijk. Kevin van Diermen krijgt één wedstrijd schorsing.
Arbiter Makelie maakte er een potje van de hele wedstrijd en liet duidelijk merken dat Cambuur zijn voorkeur heeft. Verder liet de verdedging van Go Ahead Eagles het aardig afweten met diverse blunder van Padt, v/d Ouweland en Hollart. Ulderink zou nu toch wel moeten weten dat Dennis Hollart geen verdediger is voor in het centrum. Go Ahead Eagles blijft ondanks alles staan op positie 7 welke nog steeds recht geeft op deelname aan de playoffs. Het zal wel tot het einde van het seizoen vol aan de bak moeten om deze positie succesvol te verdedigen.