Alleen Droste weet doelman Wintjes te passeren

Danny Wintjens was maandagavond de absolute uitblinker in het duel tussen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles. De doelman van de thuisploeg hield zijn ploeg met prachtige reddingen lang in de race, maar op een schot van verdediger Wout Droste was hij kansloos: 0-1.
Go Ahead Eagles begonnen scherp aan de wedstrijd. Het was dat Michal Janota niet oplette, anders had hij binnen twee minuten al twee ploeggenoten vrij voor Wintjens kunnen zetten. Een minuut later hadden de Eagles een penalty kunnen krijgen, maar scheidsrechter Dennis Higler zag geen overtreding in de sliding van Rick Geenen op Jarchinio Antonia. De grootste kansen kreeg de thuisploeg. Zoals Paddy John, die na twintig minuten zich knap vrijspeelde maar veel te hoog mikte. Fabio Caracciolo kreeg na een half uur ook een grote kans, maar vrij voor het doel schoot hij wild naast. Aan de andere kant kreeg Go Ahead Eagles ook wat kansjes, maar Wintjens bleef overeind.
Na de thee had Wintjens het wel druk. De boomlange doelman toonde zich echter betrouwbaar door keer op keer redding te brengen. Zo redde hij op inzetten van Antonia, Gersom Klok en Dave Bus en lette hij ook goed op na een te zachte terugspeelbal van Stefan Thesker. Een keer was Wintjens kansloos. Michal Janota zette na een uur rechtsback Wout Droste vrij voor het doel en die haalde met links droog uit. In de slotfase drong Fortuna Sittard nog wel aan, maar de mannen van trainer Andries Ulderink namen de drie punten mee naar Deventer.
"Dit is een heel belangrijke overwinning'', zei Ulderink. "Al lieten we het lang spannend doordat we grote kansen op de 0-2 niet benutten. Dan weet je dat Fortuna op het eind nog sterk opkomt.'' Janota haalde het einde van de wedstrijd overigens niet. Na een overtreding van Fernando Ricksen verliet hij met een enkelblessure het veld. De kwetsuur leek na afloop van de wedstrijkd mee te vallen. Janota was op zijn beurt al bij de aftrap de vervanger van Joey Suk, die ziek in Deventer was achtergebleven. Go Ahead Eagles klimt naar de achtste positie van de ranglijst