Valse start van 2014

Go Ahead Eagles is niet al te best uit de winterstop gekomen. Na twee nederlagen in de oefenduels tegen respectievelijk de Graafschap en Almere City werd de Deventer ploeg zondagmiddag in Leeuwarden ook afgetroefd. Mede-promovendus Cambuur won in eigen huis met 2-0.
Cambuur zorgde in de beginfase meteen voor veel dreiging. Zo moest Jop van der Linden de bal in de twaalfde minuut vlak voor de lijn weghalen. De thuisploeg kwam zes minuten later alsnog op voorsprong na een belegering van het Deventer strafschopgebied. Het was uiteindelijk Marcel Ritzmaier die verwoestend uithaalde vanaf zo'n twintig meter. De bal sloeg als een granaat tegen het doelnet: 1-0.
Elvis Manu had de score in de 32ste minuut kunnen verdubbelen, maar hij schoot de bal recht in de armen van Eloy Room. Go Ahead Eagles stelde daar bitter weinig tegenover. Het grootste gevaar stichtte Deniz Türüç met een afstandsschot. De bal zeilde net over de lat.
Go Ahead Eagles kwam vervolgens wel wat beter in de wedstrijd, maar toch was het Cambuur dat in de 65ste minuut toesloeg uit een hoekschop van Jody Lukoki. Spits Martijn Barto kopte de bal knap achter Room: 2-0.
Vijf minuten later werden de Deventenaren gevaarlijk dankzij een knappe actie van Deniz Türüç. De middenvelder passeerde een aantal spelers van Cambuur en gaf de bal goed af op Jarchinio Antonia, die echter faalde in de afwerking.
Marnix Kolder reageerde uiterst teleurgesteld na de nederlaag. "Cambuur was veel feller en zat er meer bovenop", aldus de spits. De ploeg kwam terecht op voorsprong en later zelfs op 2-0. Daarna begonnen wij pas te voetballen en dat was veel te laat. In de tweede helft toonden we wel meer beleving, maar we waren vandaag gewoon heel slordig. Hier moeten we van leren, zoals van iedere wedstrijd". Go Ahead Eagles blijft nog wel tiende maar het verschil met de ploegen onderaan wordt steeds kleiner.