Haps komt, Room gaat

Go Ahead Eagles is er in geslaagd om om Ridgeciano Haps tot het einde van dit seizoen vast te leggen. De 20 jarige linksback wordt gehuurd van AZ. Foeke Booy is blij met de versterking. "Met Haps erbij staan we weer wat sterker aan de linkerkant. Hij kan hij ons helpen in ons doel: handhaven", verklaart de trainer, die linksback Joeri Schroyen vorige week zag vertrekken naar VVV Venlo.
Haps is dinsdag goedgekeurd door de medische staf. De in Utrecht geboren linksback maakte op 28 september 2013 onder de toenmalige trainer Gertjan Verbeek als invaller zijn debuut voor AZ. De club uit Alkmaar won die wedstrijd met 2-1 van PSV. Haps werd eind september 2013 opgenomen in de voorselectie van het Nederlands beloftenelftal.
Minder goed nieuws is dat keeper Eloy Room per direct terugkeerd naar Vitesse. Toen Go Ahead Eagles in juli Room huurde van Vitesse, liet de Arnhemse club contractueel vastleggen dat de keeper in geval van calamiteiten opgeëist kon worden. Dat is nu het geval, want tweede keeper Marko Meerits is vanwege een knieblessure acht tot tien weken uitgeschakeld. Eloy Room heeft een contract bij Vitesse tot 1 juli 2015.
Foeke Booy: "Dit is brute pech. Voor ons komt dit als een donderslag bij heldere hemel, maar deze escape is helaas wel mogelijk. Wij konden begin van het seizoen niet anders dan deze voorwaarde accepteren, omdat we anders Eloy hier niet hadden gehad. We wensen Eloy alle succes en bedanken hem van harte, voor ons is hij een fantastische keeper geweest. Ik heb Eloy ook zelf gesproken met deze woorden, hij heeft mij verteld dat hij het heel graag bij ons had willen afmaken."
Go Ahead Eagles wil zich verder nog versterken met Anco Jansen van De Graafschap. Beide partijen liggen echter in de onderhandelingen nog te ver uit elkaar.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter