Stephan Maigaard Andersen

Stephan Maigaard Andersen is de nieuwe doelman van Go Ahead Eagles. De 32-jarige Deense doelman komt op huurbasis over van Real Betis uit de Spaanse Primera División. Door de komst van Antonio Adan vorige week raakte hij daar overbodig.
Met Andersen haalt Go Ahead Eagles een schat aan ervaring in huis. Hij stond op het EK van 2012 onder de lat in de interland tegen Nederland op het EK in Polen en Oekraïne. Denemarken won dat duel met 1-0. Andersen heeft 24 interlands achter zijn naam. Hij maakte met Denemarken ook het WK van 2010 en het EK van 2004 mee. Hij werd afgelopen zomer door Real Betis overgenomen van het Franse Evian en tekende voor twee jaar bij de club die afgelopen seizoen zevende werd in de Primera División. Andersen speelde in het verleden onder meer ook voor Charlton Athletic en Bröndby.
"Hij heeft de juiste dosis ervaring", stelt Booy. "Ik heb hem nooit live aan het werk gezien, maar dat is ook niet nodig. Zijn cv zegt genoeg. En al­le adviezen die we hebben gekre­gen, zijn positief. Andersen is zelf ook blij dat hij in Nederland op het hoogste niveau kan spelen."
Nadat AA Gent woensdagavond afzag van de verhuur van Sergio Padt (23) sloeg het duo volgens Booy daadkrachtig toe. "Ik heb er steeds op gehamerd: ‘Zondag zal en moet er een eerste keeper staan in de uitwedstrijd tegen NEC’. Dat verdient deze spelersgroep. Booy is echter nog steeds ontstemd over het gedwongen vertrek van Room. "Vitesse heeft geprobeerd Remko Pasveer van Heracles te huren. De clubs waren eruit, maar Pasveer wilde niet."
De keepers waar Go Ahead Eagles ook naar informeerde maar het niet zijn geworden waren Sander Boschker, Sonny Stevens (beiden FC Twente), Luciano da Silva (FC Groningen), Brian Vandenbussche (SC Heerenveen), Przemyslaw Tyton (PSV) en dus ook Sergio Padt (AA Gent).

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter