Lucky Ajax

/> Go Ahead Eagles mocht tegen Ajax lang hopen op een punt. De Deventenaren deden niet onder voor de koploper van de eredivisie maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind.
Ajax startte fel en kreeg kansen via Sightorsson en De Sa. Na een kwartier stokte het openingsoffensief van Ajax en kwam Go Ahead in de wedstrijd. Kansen kreeg het via Rijsdijk en Overgoor.
Beide teams begonnen met dezelfde elf aan de tweede helft. Ajax kwam in de 74ste minuut op voorsprong na een ongelukkige handsbal van Türüç. Invaller Schöne schiet de bal in eerste instantie tegen de muur aan, in de rebound schiet hij alsnog raak. Go Ahead Eagles probeerde het daarna nog en drong Ajax het laatste kwartier terug op de eigen helft. Het resulteerde in paniekvoetbal van de Amsterdammers maar niet tot de gewenste gelijkmaker.
Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-1, staat ajax alleen bovenaan en Go Ahead Eagles na dit weekeinde met 23 punten op de 12e plaats.
Kolder beseft dat de weken van de waarheid zijn aangebroken voor de Deventenaren. "De concurrentie blijft punten pakken, dus in de aankomende duels, te­gen NEC en RKC, moeten we er staan. Die wedstrijden zullen be­palen of we het gaan redden dit seizoen, of niet." Antonia: ,"NEC en RKC? Daar moeten we ge­woon zes punten tegen pakken."
Foeke Booy zal na afloop hinken op twee gedachten. Wanneer Go Ahead Eaglesde rest van het seizoen het spel speelt zoals het deed tegen Ajax komen de punten wel. Anderzijds haalt de concurrentie de ene na de andere speler binnen en kan Go Ahead Eagles ook wel versterking gebruiken. In geval van schorsingen en blessures is het team uiterst kwetsbaar.