Via Litmanen weer twee Finnen op proef

De Finse aanvallers Drilon Shala (23) en Berat Sadik (24) komen woensdag naar Deventer om op proef mee te trainen met Go Ahead Eagles. Beide aanvallers zijn door Jari Litmanen, een goede bekende van Go Ahead Eagles-bestuurslid Marc Overmars, aanbevolen. "Het lijken interessante spelers voor ons", zegt trainer Andries Ulderink. "We hebben ze niet zien spelen, maar gezien de informatie die we nu hebben kunnen het mogelijk aanwinsten zijn." Twee jaar geleden kwam via Litmanen middenvelder Kari Arkivuo al naar Deventer.
Zowel Sadik als Shala speelde afgelopen seizoen voor FC Lahti, de club van Litmanen en gedegradeerd uit de hoogste Finse divisie. Beide spelers kunnen transfervrij naar een nieuwe club overstappen in de winterstop.
Sadik heeft al een beetje naam gemaakt in Europa. Hij is een fysiek sterke aanvaller van 1,92 meter van Albanese afkomst en maakte in 2008 de overstap van Lahti naar Arminia Bielefeld in de Duitse Bundesliga. Hoewel in hij veertien duels meespeelde, vooral invalbeurten, diende hij zijn driejarige contract daar niet uit. Na zijn eerste jaar Bielefeld werd hij uitgeleend aan het Belgische Zulte Waregem, waarna hij afgelopen zomer weer terugkeerde bij Lahti. Hij speelde sinds 2008 vier interlands voor het Finse nationale team. Hij heeft ook de Macedonische nationaliteit.
Vleugelaanvaller Drilon Shala is geboren in Finland uit Kosovaarse ouders. Hij speelde alleen nog maar in de Finse competitie en kwam ook voor het Finse nationale team onder 19 jaar uit.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter