Finnen naar Italië maar versterking onderweg

Go Ahead Eagles heeft voorlopig afscheid genomen van de Finse proefspelers Berat Sadik en Drilo Shala. De twee aanvallers vertrokken gisteren naar Italië. Een voetbalmakelaar heeft daar voor hen een stage bij een club uit de Serie B geregeld.
Het was aanvankelijk de bedoeling dat Sedik en Saha de hele week nog zouden meetrainen. Of GA Eagles het transfervrije duo nog terug ziet is de vraag. Via Jari Litmanen kwamen ze van FC Lahti naar Deventer. "We houden contact met elkaar", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken. "Ze waren enthousiast over hun verblijf hier. En wij hebben een goed beeld van ze gekregen. Hoe dat beeld precies is houd ik nog even voor me. We gaan dat eerst intern bespreken."
Vooral centrumspits Sadik overtuigde, maar Go Ahead Eagles heeft met clubtopscorer Koen van der Biezen en coming-man Frank van der Zwan al twee centrumspitsen onder contract. Overmars: "Maar we zouden in het elftal ook nog kunnen schuiven, er is van alles denkbaar." En het contract met Van der Biezen loopt aan het eind van het seizoen wel af, de club heeft een eenzijdige optie op verlenging.
Go Ahead Eagles wil zich echter vooral versterken met een vleugelspits, die de diepte zoekt. En die versterking gaat er ook wel komen. Financieel is er ruimte voor tenminste één speler, geeft Overmars aan. "We hebben wat gespaard en zijn nu met meerdere opties bezig."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter