Maastrichtse muur niet gekraakt

Go Ahead Eagles heeft vrijdag een punt overgehouden aan het duel met MVV. In de Adelaarshorst wisten beide ploegen niet te scoren, 0-0.
Voorafgaand aan het duel met MVV nam Joey Suk afscheid van de Deventer supporters, nadat hij in januari de overstap had gemaakt naar het Belgische Beerschot AC. 
Net als de ruim 4600 toeschouwers in het stadion zag de middenvelder een wedstrijd waarin de scoringsmogelijkheden voor beide ploegen schaars waren. Met verzorgd voetbal en een opbouw van achteruit probeerde Go Ahead Eagles in de buurt van MVV-keeper Bram Castro te komen. De ploeg van Erik ten Hag speelde echter in een te laag tempo en ontbeerde creativiteit om echt gevaarlijk te worden. Jarchinio Antonia dook in de eerste helft nog het meest dreigend op voor het Maastrichtse doel.
De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Go Ahead Eagles had het meeste balbezit en domineerde daardoor het duel, maar wist niet dreigend te worden binnen het zestienmetergebied van de tegenstander. Een kwartier voor tijd kreeg Cas Peters de ruimte om het Limburgse doel onder vuur te nemen, maar de invaller schoot naast. Een doelpuntloos gelijkspel was het logische gevolg.
Ten Hag: "De veldbezetting was uitstekend. Maar het tempo was te laag. We kregen de creatievelingen bijna niet aan de bal. MVV heeft geen kans gehad. Maar hoewel wij dominant waren, hebben we ook geen kansen gehad."
Dat Go Ahead Eagles nu de play offs gaat halen is bijna zeker. Het halen van de vijfde plaats, die recht geeft op een vrije eerste ronde in de nacompetitie, is er wel een stuk lastiger op geworden.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter