Hekkensluiter houdt de deur op slot

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met 0-0 gelijkgespeeld.
De thuisploeg was de hele wedstrijd heer en meester. De ploeg van trainer Erik ten Hag creëerde een enorme hoeveelheid aan kansen, maar wist het net niet te vinden. Xander Houtkoop was tijdens de wedstrijd nog het dichtstbij een treffer, maar hij raakte tweemaal de paal.
 "Ik heb hier geen woorden voor" , aldus Xan­der Houtkoop. "Zij hadden echte een engeltje op hun goal zitten" , verklaarde Hout­koop waarom hij en zijn collega’s zoveel kansen onbenut lieten. "We hebben keihard gewerkt, heel veel afgedwongen, maar enorm veel pech gehad." Daar­mee zei de man die met veertien treffers clubtopscorer is, eigenlijk niets eens zo heel veel teveel. De kwaliteit van de 23 doelpogingen was over het algemeen zo slecht nog niet. Al toonde de vleugelaan­valler zich ook kritisch. "In een aantal gevallen maakten we ook de verkeerde keuze."
Zodoende stond er in de Adelaars­horst voor de tweede keer in veer­tien dagen tijd 0-0 op het score­bord na negentig minuten voet­bal. Tot het duel met MVV van 5 april hielden de Deventenaren slechts twee keer de nul in compe­titieverband. Houtkoop: "Dat is het positieve van vanavond."
Door de remise plaatste Go Ahead Eag­les zich voor de play-offs om pro­motie naar de eredivisie. Omdat MVV wél won (1-2 bij FC Den Bosch) is de vijfde plaats niet meer haalbaar. Dat betekent dat de Deventenaren de eerste ronde van het toetje niet over kunnen slaan.
Zoals de stand nu is speelt Go Ahead Eagles woensdag 8 mei uit tegen FC Dordrecht en zaterdag 11 mei thuis de return. De eventuele volgende thuiswedstrijden zijn dan op donderdag 16 en 23 mei.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter