Geen eieren op zandtoendra van LeeuwardenDe passie waarmee Go Ahead Eagles vrijdagavond in een kolkende Adelaarshorst koploper Sparta vloerde, liet de ploeg tegen Cambuur pas in de slotfase zien. Toen was het al te laat. De opgelopen schade viel niet meer te repareren; het bleef 2-0 in de Friese zandbak, want het gras is op het veld in Leeuwarden net zo schaars als water in de Sahara. "Er viel niet op te voetballen", zei Ten Hag, die benadrukte het veld niet als excuus aan te willen voeren.
In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden. Quincy Promes was met een afstandsschot gevaarlijk, maar de beste kans voor Jarchinio Antonia. De aanvaller dook alleen op voor het doel van Cambuur-doelman Nienhuis, maar stuitte op de keeper. Na twintig minuten viel de openingstreffer aan de andere kant. Michiel Hemmen tekende voor de 1-0.
Na een klein uur spelen verdubbelde Adnane Tighadouini de score. Hij strafte een fout van Bart Vriends af. Go Ahead Eagles gooide er nog een slotoffensief uit, maar werd nauwelijks gevaarlijk in de tweede helft. Een schot van Sjoerd Overgoor werd nog uit het doel getikt.
"Bij de eerste tegentreffer stonden we niet goed bij een ingooi" om ging", aldus Sjoerd Overgoor die in de slotfase nog bijna het doel trefte via een afstandschot. "Vooraf had de trainer er nog op gehamerd dat we dezelfde instelling als tegen Sparta moesten tonen." Door de nederlaag zakt Go Ahead Eagles naar de zesde plek.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter