VVV van de mat gespeeld in Terwolde

VVV-Venlo is dinsdagavond flink te grazen genomen door eerstedivisionist Go Ahead Eagles.De ploeg uit Deventer heeft een prima indruk achtergelaten tijdens de eerste serieuze testcase van deze voorbereiding. Met verzorgd voetbal werd eredivisionist VVV-Venlo op een 3-0 nederlaag getrakteerd.
De degelijke Deventer defensie bleef tegen de Limburgse broodvoetballers echter ook eenvoudig op de been. Als VVV-Venlo al een keer gevaarlijk werd, dan had de eredivisieclub dat te danken aan onnauwkeurig opbouwende opponenten. Het was vrijwel het enige dat er aan te merken viel op het spel van de ‘gastheer’. Want ook in offensief opzicht had Go Ahead Eagles de zaakjes voor elkaar. Drie van de zes serieuze kansen werden benut. Ze ontstonden bovendien na soepele combinaties
Joey Suk opende al na twaalf minuten de score in het voordeel van Go Ahead. Vlak voor rust werd het ook nog 2-0 voor de ploeg uit Deventer na een doelpunt van Xander Houtkoop. In de tweede helft liep VVV nog meer schade op, want Marnix Kolder scoorde de 3-0.
De zege op VVV-Venlo was voor Go Ahead Eagles de zesde overwinning in de voorbereiding.  Na de eerste vijf oefenduels kon Go Ahead Eagles leuke cijfers overleggen: 58 doelpunten voor en geen enkele tegentreffer.
Go Ahead Eagles-VVV Venlo 3-0 (2-0). 12. Joey Suk 1-0, 42. Marnix Kolder 2-0, 56. Marnix Kolder 3-0. Opstelling: Jasper Heusinkveld; Jan Kromkamp (53. Freek Heerkens), Karim Karami, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan (46. Rico Wolven); Ruud Wellenberg (53. Sjoerd Overgoor), Joey Suk (85. Resit Schuurman), Joran Pot (85. Deniz Türüç); Cas Peters (46. Jarchinio Antonia), Marnix Kolder, Xander Houtkoop (74. Kevin Spanjaard).