Marc Overmars naar Ajax als directeur voetbalzaken

Marc Overmars gaat bij Ajax aan de slag in een directiefunctie. De oud-voetballer gaat per direct aan de slag als directeur voetbalzaken, meldt Ajax vrijdagochtend. De Amsterdammers waren al een behoorlijke tijd op zoek naar een directeur en hebben die nu eindelijk in de persoon van Overmars gevonden.
De 39-jarige Overmars stopte afgelopen seizoen als commissaris voetbalzaken bij Go Ahead Eagles, waar hij bijna zeven jaar werkzaam was. Bij Ajax werkte hij al op parttimebasis als individueel techniektrainer. Samen met Henri van der Aat en Jeroen Slop zal Overmars de directie vormen. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor transferzaken, de jeugdopleiding en scouting.
Marc Overmars blijft actief als commissaris bij Go Ahead Eagles. Overmars was jarenlang ook werkzaam als technisch directeur van Go Ahead Eagles, maar legde die functies aan het einde van vorig seizoen neer. Kort daarop werd bekend dat hij wel betrokken zou blijven bij de club, als lid van het technisch platform. "Wij stellen de kennis van Marc zeer op prijs en willen hem dus graag betrokken houden bij de club. Echter, zijn functie in het technisch platform is een onbezoldigde functie, dus hij heeft zijn handen vrij voor Ajax. Deze functie bij Ajax is prima combineren met zijn huidige functie bij ons," aldus Richard Thannhauser.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter