Maar liefst 19-0 bij de start oefenreeks in Terwolde

Go Ahead Eagles heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de voorbereiding met 19-0 gewonnen van Terwolde. De monsterscore tegen de zesdeklasser betekende een record in de lange historie van het duel in Terwolde. De grootste zege stamde tot zaterdagavond uit 2003 toen het 18-0 werd voor Go Ahead Eagles. De formatie van trainer Erik ten Hag kwam tegen Terwolde in beide helften met een nagenoeg volledig vernieuwd elftal binnen de lijnen. Na de 9-0 ruststand liep de score pas diep in de tweede helft hoog op. Met dank aan Marnix Kolder die - net als Guyon Philips voor de pauze - voor vier treffers tekende. Voormalig Rohda-speler Teije ten Den en Ruud Wellenberg scoorden na rust allebei twee keer.
SV Terwolde-Go Ahead Eagles 0-19 (0-9). 4. Philips 0-1, 8. Suk 0-2, 12. Heerkens 0-3, 18. Wolven 0-4, 24. Philips 0-5, 36. Antonia 0-6, 39. Philips 0-7, 42. Peters 0-8, 43. Philips 0-9., 59. Wellenberg 0-10, 63. Spanjaar 0-11, 66. Kolder 0-12, 69. Uguz 0-13, 76. Wellenberg 0-14, 78. Kolder 0-15, 83. Ten Den 0-16, 85. Kolder 0-17, 86. Ten Den 0-18, 89. Kolder 0-19.
Opstelling eerste helft: Marsman, Schuurman, Heerkens, Gerritsen Mulkes, Wolven, Suk, Türüç, Overgoor, Peters, Philips, Antonia.
Opstelling tweede helft: Heusinkveld, Kromkamp, Karami, Van der Linden, Wolven, Pot, Wellenberg, Uguz, Ten Den, Spanjaard, Kolder, Ten Den.