Reserves van PSV weet verdediging te kraken

Precies 674 minuten had Go Ahead Eagles het doel schoon gehouden in de oefencampagne, maar op slag van rust in de testmatch tegen Jong PSV incasseerde de ploeg van trainer Erik ten Hag de eerste tegentreffer van het nog prille seizoen. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-2 en met die nederlaag deed Go Ahead Eagles zichzelf flink te kort.
De reserves van PSV maakte het Go Ahead Easgles flink lastig met de naar de reserves verbannen Tim Matavz, doelman Ruud Swinkels, centrumverdediger Jagos Vukovic en schaduwspits Youness Mokthar. "Jong PSV is een goede ploeg die de tegenstander graag de wil oplegt. Maar juist wij waren de ploeg die in een groot deel van de wedstrijd en zeker na rust Jong PSV de wil oplegde", aldus trainer Ten Hag.
In de eerste helft was Jong PSV de wat betere ploeg, maar qua kansen deden beide teams niet voor elkaar onder. In de tweede helft kwam Jong PSV er nauwelijks nog aan te pas. Go Ahead Eagles zette de Eindhovenaren onder druk en kreeg een hele rits kansen. Overgoor, Suk en Antonia slaagden er echter niet in één van de kansen te verzilveren. Het bleek uitstel van executie, wat in de 58ste minuut viel eindelijk de terechte gelijkmaker nadat Matavz via een listig balletje PSV in de eerste helft op voorsprong had gezet. Na die gelijkmaker bleef Go Ahead Eagles de toon aangeven en kansen kwamen er ook. De beste mogelijkheid was voor Jan Kromkamp, die vernietigend uithaalde. De lat voorkwam echter de 2-1.
Toch viel er nog een doelpunt, alleen was het Jong PSV dat juichte. Vukovic kopte snoeihard raakt uit een onterecht gegeven hoekschop. "Zo mag je een goal nooit weggeven", ergerde trainer Ten Hag zich aan het gebrek aan scherpte van zijn ploeg bij de spelhervatting. Toch kon hij meer dan tevreden zijn, met name over de tweede helft. Sjoerd Overgoor, die na de pauze Ruud Wellenberg verving 'op tien' en liet een behoorlijke indruk achter op die plek.