Clubicoon Joey Suk naar Beerschot


Clubicoon Joey Suk van Go Ahead Eagles gaat per direct voetballen voor de de Antwerpse eersteklasser Beerschot. De speler heeft bij de club een contract getekend voor 3,5 jaar, met een eenjarige optie.
De transfer levert Go Ahead een aardige financiële meevaller op. Hoe groot de transfervergoeding is werd niet bekendgemaakt. Joey Suk heeft 99 wedstrijden gespeeld voor Go Ahead. Zijn laatste wedstrijd was op 22 december tegen Almere City.
Veel supporters vinden het jammer dat 'hun' Suk vertrekt. Joey Suk hoopt overigens dat hij in de toekomst weer zal terugkeren naar Go Ahead Eagles.
FC Utrecht, Groningen, Heracles en VVV. Het kwartet eredivisie­clubs viste achter het net als het om de handtekening van Joey Suk gaat. "De Nederlandse clubs wil­den pas voor de periode na de zo­mer zaken doen. Die wilden geen transfersom neerleggen. Beerschot is ze nu voor geweest. Dat zij wel voor mij willen betalen vind ik heel positief. Ze willen me echt graag hebben. En financieel is het voor mij ook aantrekkelijk", zegt Suk glunderend.
Suk wisselt zijn geboortestad in voor een bestaan in Antwerpen. "Ik ben blij met die stad. Het is een levendige omgeving." Van Beerschot zelf weet hij echter nog bar weinig. TrainerWim De Corte heeft hij nog niet gezien en het Olympisch Stadion, de thuisbasis van de club, evenmin.
Suk is het laatste exportproduct van de vermaarde Deventer jeugdoplei­ding. Die kweekvijver ligt inmid­dels alweer enige jaren droog. Onlangs werd Joey Suk nog gekozen tot winnaar van de Bronzen Stier voor beste speler van de tweede periode in de Jupiler League.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter