Verdiend gelijk tegen Heerenveen in een tropisch Heeten

Op het mooie sportpark van Heeten waren de omstandigheden tropisch te noemen. Een temperatuur van ruim boven de dertig graden weerhield zo’n duizend toeschouwers echter niet om een kijkje te nemen bij het duel tussen beide betaald voetbalclubs. Voor het eerst deze voorbereiding startte Go Ahead Eagles beide helften met nagenoeg hetzelfde elftal. Koen van der Biezen bleef vanwege lichte liesklachten uit voorzorg de hele wedstrijd aan de kant. Hij zag dat zijn teamgenoten goed partij konden bieden aan de Eredivisionist uit Heerenveen.
Na ruim een kwartier voetballen op een 1-0 voorsprong. De van Feyenoord overgekomen Luis Pedro gaf de bal goed voor op spits Vogelsang, die vervolgens knap binnenkopte. Na een half uur bracht Roy Beerens zijn elftal weer op gelijke hoogte.
Na de pauze schoot een vernieuwd SC Heerenveen goed uit de startblokken. Invaller Djuricic had na een goede aanname had hij van zeven meter de hoek voor het uitkiezen: 1-2. Wat speldenprikjes, een paar wissels, een ingelaste drinkpauze en heel wat zweetdruppels later, bleek het inbrengen van Gersom Klok een opmaat voor een sterke slotfase van Go Ahead Eagles. Slechts één minuut na zijn wissel, in de 83e minuut, zette een andere invaller, Michal Janota, de dik verdiende gelijkmaker op het bord. Suk, die een kwartier daarvoor was ingebracht, speelde in op de Pool, die handig wegdraaide bij zijn bewaker en vanaf randje zestien bekaam afrondde in de linkerhoek. Diezelfde Janota stond ook aan de basis van de laatste kans voor de op papier thuis spelende ploeg. Een goede actie aan de linkerkant resulteerde in een prima voorzet, die via de schoen van Gersom Klok in de handen van Vandenbussche belandde.
Nadat Roy Beerens in de laatste minuut nog de deklat had geraakt uit een vrije trap, kon de 2-2 definitief de boeken in als verdiende eindstand van dit treffen tussen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter