Dubieuze gelijkmaker maakt de return lastiger

Go Ahead Eagles is de play-offs om een plek in de eredivisie begonnen met een gelijkspel. In eigen huis werd het tegen FC Den Bosch 1-1.
Marnix Kolder maakte er voor rust 1-0 van voor de thuisploeg.  Kolder en Gerritsen hadden in het tweede bedrijf nog een paar grote kans Go Ahead Eagles naar een veilige voorsprong te brengen.   Het was een open wedstrijd in de Adelaarshorst, met veel kansen voor beide ploegen. Ondertussen liep reserve-doelman Heusinkveld ruim 30 minuten warm omdat van der Vlag last kreeg vane en liesbelssure, en alle uittrappen overliet aan Dave Bus. Tien minuten voor tijd tastte de sluitpost mis bij een vrije trap van FC Den Bosch vanaf de rechterflank. De vrije trap was al zomaar voor niets gegeven door de Arbiter die ook de overtreding in het strafschopgebied daarna over het hoofd zag. Van Moorsel gaf Lopes een flinke zwiep in de rug waardoor hij de bal kon opwippen met het hoofd tot vlak voor de doelmond waar Buitenhuis hem kon binnenwerken. De grensrechter stond ook te slapen wat hij stond eerder buitenspel.
Het gelijkspel is niet de best denkbare start voor de Deventenaren in de play-offs, waarin doelpunten in uitwedstrijden zwaarder tellen dan thuisgoals. Go Ahead Eagles moet daardoor in ieder geval scoren bij FC Den Bosch, komende zaterdag. De Deventenaren houden zich vast aan de gedachte dat de ploeg normaliter makkelijk doelpunten maakt. Jan Kromkamp moest voor de wedstrijd afhaken vanwege een kuitblessure.