VVV niet meer dan een laffe counterploeg (2)

Go Ahead Eages heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de play-offs om promotie naar de eredivisie. Door een verdiende 1-0 zege op eredivisieclub VVV-Venlo lonkt de finale.
Go Ahead Eagles begon goed de eerste tien minuten. Een aantal goede kansen hadden al voor een vroege openingsgoal kunnen zorgen voor de ploeg van Ten Hag. Echter gebeurde dit niet, en VVV bleef op de counter spelen. Met een goed schot van Ammi wist VVV zelfs nog de beste kans te krijgen.
Go Ahead Eagles speelde erg verzorgd, maar wist echter niet de voorsprong niet te pakken in de eerste helft. In het tweede bedrijf was hetzelfde spelbeeld. Go Ahead Eagles maakte het spel, en VVV stond met tien man voor hun keeper Mäenpää, die nog de nodige ballen uit zijn goal moest halen. Na een uur spelen werd spelmaker Yannick Wildschut gebracht bij de uitploeg. Ook dit maakte geen verschil. Go Ahead Eagles wist zelfs nog de 1-0 voorsprong te pakken. Xandro Schenk kon volledig vrij inschieten na een scherpe corner van Deniz Türüc.
VVV-Venlo wist geen kansen meer te creëren om een uitgoal te maken, en zo zegevierde Go Ahead Eagles voor de derde keer dit jaar een winst op Eredivisionist VVV-Venlo.
Het zou zondag rustig achter­over kunnen leunen in De Koel. Een gelijkspel volstaat immers om de finale van de play-offs te halen. Ten Hag heeft er echter de ploeg niet naar om op een punt te spelen. Verzorgd aanvallen is de huisstijl al het hele seizoen. Of ageren, zoals de coach het zelf graag noemt. "Er zijn weinig kansen geweest’’, constateerde ook Ten Hag. ,,Ik moet mijn spelers dan ook een compliment maken. Ze hebben de rust bewaard. Heel volwassen gespeeld tegen een tegenstander die kort bij elkaar speelde."