".. en het is in Hellendoorn!"

Op het kunstgras van vv Hellendoorn, dat te elfder ure onderdak bood omdat het veld in De Adelaarshorst was afgekeurd, leidde de ploeg van trainer Erik ten Hag met 4-2. In de laatste zes minuten repareerden de Eindhovenaren de schade: 4-4.
Go Ahead Eagles maakte vier prima doelpunten. Drie na goed lopende aanvallen en één keer sloeg de Deventer ploeg uit een dood spelmoment toe. Xander Houtkoop krulde de bal na een directe vrije trap fraai binnen. Aan de andere kant ging er in defensief opzicht opnieuw veel mis, met name in de slotfase. Toen gaf GA Eagles een 4-2 voorsprong uit handen.
Trainer Erik ten Hag posteerde Jan Kromkamp centraal in de verdediging, maar hij moest de strijd al na 27 minuten staken wegens een kuitblessure. "Het is even afwachten", kon de aanvoerder nog niet veel zeggen over de ernst van de kwetsuur. Doelman Nick Marsman (lies) speelde uit voorzorg niet.
Opstelling: Jasper Heusinkveld, Jan Kromkamp (27. Deniz Türüç), Freek Heerkens, Job van der Linden (62. Xandro Schenk), Cendrino Misidjan, Khalid Karami, Quincy Promes, Sjoerd Overgoor (82. Joran Pot), Jarchinio Antonia, Marnix Kolder (82. Cas Peters), Xander Houtkoop