Schandalige anti-voetbal houding Gemeente Deventer

Go Ahead Eagles krijgt alleen zogenaamde morele steun van de gemeente Deventer bij het realiseren van de verbouwing/uitbreiding van het stadion. Voor een financiële bijdrage, een tegemoetkoming in de ontwikkelingskosten of een lening hoeft de club echter niet bij de gemeente aan te kloppen. Gemeente Deventer ziet Go Ahead Eagles als een bedrijf en dat is natuurlijk extreem belachelijk. Wel steun aan de schouwburg van Deventer maar op geen enkele manier een steun om de verbouwing van de Adelaarshorst te versoepelen. Het is ronduit beschamend dat de Gemeente geld in rekening brengt bij Go Ahead Eagles om wat rapportjes te lezen. Gemeente Deventer moet zich hier heel erg diep schamen voor dit gedrag om Go Ahead Eagles daarmee kosten te jagen.
Directielid Doornebos snapt niet dat er zoveel geld doorberekend wordt aan de club, als ambtenaren plannen hebben bestudeerd.
"Iedere keer als Deventer ambtenaren een deel van de plannen bestuderen, krijgen wij een rekening gepresenteerd" aldus Doornebos. "Wij gaan geen hand ophouden richting gemeente, maar dit is de omgekeerde wereld" zegt hij. Go Ahead Eagles wil graag uitbreiden. Zo moet het aantal zitplaatsen in de toekomst uitbreiden naar 11.000, nu zijn dat er een kleine 7.000. De uitbreidingsplannen moeten vooral gefinancierd worden door de verhuur van skyboxen bovenop het stadion en verhuur van kantoorruimte bij de Adelaarshorst. De gemeente Deventer wil geen cent bijdragen.
Directielid Doornebos heeft goede hoop dat er voldoende skyboxen worden verhuurd. Volgens hem zijn er nog geen toezeggingen gedaan, maar zijn er wel geinteresseerden. Aan de verhuur van de boxen moet genoeg geld worden overgehouden, om de banken de investering terug te kunnen betalen. Er wordt gedacht aan 10 skyboxen.
Het is een moeilijke tijd voor de Eagles om de stadionplannen te kunnen realiseren. De club verwacht dit seizoen een tekort op de begroting van 2 ton aan euro's. "Vreemd om dan te investeren" erkent Doornebos. Toch is het volgens hem wel nodig, om de club omhoog te kunnen stuwen.
Eind dit jaar wordt duidelijk of de uitbreidingsplannen haalbaar zijn. Dan hoopt de club te kunnen melden dat er genoeg skyboxen kunnen worden verhuurd, zodat er voldoende geld is om de verhoogde hypotheek te betalen. De schop zou dan in mei 2013 de grond in gaan. Het zou een mijlpaal in de geschiedenis van de club zijn. Go Ahead Eagles broedt al 20 jaar op een aanpassing van het stadion.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter