In de koker na ruime zege op Helmond Sport

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. De Deventenaren versloegen Helmond Sport met 3-1. Al na acht minuten kwam de Deventer ploeg op voorsprong door een kopbal van Marnix Kolder. Na ruim een half uur maakte Jop van der Linden gelijk met een fantastische vrije trap. In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord en dus werd het verlengen. Daarin kopte Kolder zijn tweede treffer binnen en na de 3-1 van invaller Tcho Tcho Nzuzi-Makuso kort daarna was het duel beslist.
Het bekersucces voor de tot nu toe wat kwakkelende ploeg werd met graagte omarmd. Wellicht was het resultaat na 120 minuten wat de Deventer profs nodig hebben om ook in de competitie op gang te komen. "Dat is een koe in zijn kont kijken", zei trainer Joop Gall,"maar we zitten in ieder geval in de koker."
De ploeg wisselde uitstekende momenten af met zwakke periodes. In ieder geval de doelpunten kwamen tot stand via prima aanvllen. Spits Marnix Kolder speelde daarin een hoofdrol. Hij rondde koppens aanvallen over de vleugels af, door uitstekend voor zijn man te komen. De tweede goal maakte Kolder in de 97e minuut.
In de reguliere speeltijd had Go Ahead Eagles al een reeks aardige mogelijkheden het pleit te beslechten. Aan de gelijkmaker van de Brabanders ging een vreemd moment vooraf. Helmond Sport onderbrak een Deventer aanval, schakelde snel om, waarna Michal Janota in de ogen van scheidsrechter Kamphuis een overtreding maakte. Uit de vrije trap mikte Van der Linden de bal met precisie langs muur en Peter van der Vlag in de kruising: 1-1. Gall: "Ik was nieuwsgierig hoe de ploeg met de tegenslag omging, maar ook dat ging heel goed."
Tcho Tcho Nzuzi-Makuso beloonde een prima invalbeurt in de 103e minuut met een uitstekend doelpunt. Naar binnen draaiend, mikte hij de bal in de lange hoek achter keeper Björn Sengier: 3-1. Hiermee zit de naam van Go Ahead Eagles donderdag in een van de balletjes die bij de loting voor de 3e ronde van het bekertoernooi.