Geblunder en gepruts maar toch nog net gelijk

Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd tegen Almere City toch nog met een punt afgesloten. In de eigen Adelaarshorst keek de club tegen een 0-2 achterstand aan, maar in de laatste paar minuten wisten de Eagles toch nog het tij te keren. In het eerste bedrijf was de thuisploeg de betere ploeg op het veld. Het creëerde kansen, maar wist die niet te verzilveren. Uit de spaarzame uitvallen wisten de bezoekers uit Almere wel te proviteren. Karim Fachtali scoorde met enig geluk de openingstreffer. In de kluts tikte hij de bal langs doelman Sergio Padt. Ook na rust gingen de Deventenaren door met aanvallen, maar was het wederom de gasten die scoorden. Jerge Hoefdraad verschalkte Padt met een lob.
De wedstrijd leek gespeeld, maar twee minuten voor tijd zorgde invaller Michal Janota voor de aansluitingstreffer. In blessuretijd zorgde Koen van der Biezen ervoor dat Go Ahead Eagles toch nog een punt overhield aan deze wedstrijd: 2-2. De spits van de Deventer club nam na afloop de schuld op zich. "Ik heb me tegen de spelers al verontschuldigd en dat geldt ook voor de supporters. Ongelooflijk dat we dit niet winnen." Van der Biezen miste een reeks opgelegde kansen en voorkwam daarmee dat zijn ploeg een makkelijk avond kreeg.
Almere City had minder moeite met scoren. Uit drie mogelijkheden was het tweemaal raak. Keeper Sergio Padt ging zowel bij de eerste als de tweede tegentreffer niet helemaal vrijuit en was daarna de gebeten hond bij de eigen aanhang. Van der Biezen zag dat anders. "Dat we niet winnen ligt echt aan mij."
"Ik was niet ontevreden over de eerste helft'', zei trainer Andries Ulderink. "Na de 2-0 kreeg de ploeg het lastig, maar ze bleven er wel in geloven."
Wisselspelers Luis Pedro en Michal Janota, door Ulderink beiden buiten de basis gelaten, gingen daarbij voorop. In de 87ste minuut bracht Janota, op aangeven van Van der Biezen, de stand op 1-2. Van der Biezen tikte in de 94ste wel raak. "We hebben een overwinning nodig om er bovenop te komen'', zei Van der Biezen. "En die gaat er ook komen."