Door gebrek aan strijd en scherpte is de titel nu verkeken

Na de nederlaag vrijdag thuis tegen FC Dordrecht moest ook maandagavond in Almere tegen FC Omniworld een verliesbeurt geincasseerd worden door de ploeg van Andries Ulderink: 2-0, een stand die al bij rust bereikt was.
Omniworld toonde dat het de ploeg in vorm is. In eigen huis hadden de Almeerders geen ontzag voor de nummer drie van de ranglijst. Met fel en agressief voetbal domineerde de ploeg van trainer Henk Wisman de eerste 45 minuten.
Binnen vijf minuten scoorde Snijders al met een boogbal over de uitkomende Pasveer de 1-0 voor de gastheren. Kort voor rust opnieuw Snijders die op vergelijkbare wijze de marge verdubbelde.
Deze achterstand kwamen de Eagles niet meer te boven in de tweede helft, ook niet na enkele wissels. Met o.a. Timon van Leeuwen voor Kari Arkivuo kreeg Go Ahead Eagles verschillende hele en halve kansen. Zo schoot Jules Reimerink de bal hard voorlangs, werd een kopbal van Dave Bus van de lijn gehaald en schoot Joey Suk de bal naast.
"We hebben verdedigend als team slecht gespeeld", vatte trainer Andries Ulderink het samen. "Bij die eerste goal werd daar voorafgaand wel bij vijf of zes verdedigende situaties verkeerd verdedigd."
De titelrace lijkt bij een opnieuw uitlopend De Graafschap (3-0 winst op de andere concurrent Cambuur) inmiddels een gelopen koers. Go Ahead Eagles zal nu alle zeilen moeten bijzetten om de punten weer in Deventer te houden om in de top-5 te blijven aan het einde van de competitie. Van de laatste acht wedstrijden wist de ploeg er slechts twee te winnen.